Policzki wieprzowe z oliwkami

Policzki wieprzowe z oliwkami

Policzki wieprzowe z oliwkami

700 g policzków wieprzowych, mąka do oprószenia mięsa, oliwa do smażenia, 2 cebule, 100 ml białego wytrawnego wina, 1-2 gałązki rozmarynu, 10 filecików anchois, 6 ziaren pieprzu czarnego, kawałek kory cynamonu, 400 ml dobrego bulionu wołowego, 2 puszki Hiszpańskich Oliwek zielonych*, Policzki oczyścić – zdjąć błonę, można nie zdejmować, ja zdejmuję. Cebule pokroić w półplasterki. Anchois drobno pokroić. Policzki oprószyć mąką i smażyć na oliwie, na rumiano z obu stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję