Policzki wieprzowe z oliwkami
Policzki wieprzowe z oliwkami
700 g policzków wieprzowych, mąka do oprószenia mięsa, oliwa do smażenia, 2 cebule, 100 ml białego wytrawnego wina, 1-2 gałązki rozmarynu, 10 filecików anchois, 6 ziaren pieprzu czarnego, kawałek kory cynamonu, 400 ml dobrego bulionu wołowego, 2 puszki Hiszpańskich Oliwek zielonych*, Policzki oczyścić – zdjąć błonę, można nie zdejmować, ja zdejmuję. Cebule pokroić w półplasterki. Anchois drobno pokroić. Policzki oprószyć mąką i smażyć na oliwie, na rumiano z obu stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Następni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kasza, kasza gryczana, dania mięsne, wieprzowina, mięso duszone
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję