
Cytryny w syropie korzennym idealne do herbaty, lub tylko z ciepłą wodą. Na rozgrzewkę i przy przeziębieniach. Nie jest to słodki syrop, jeżeli lubimy ulep to trzeba dosypać cukru. Skórka cytrynowa dodaje trochę goryczki. 12 – 14 cytryn (najlepiej z cienką skórką), 1 kg cukru (u mnie trzcinowy), 850 ml wody, 80 -100 g imbiru, 20 goździków, 1,5 laski cynamonu, 1 torebka (owoc) kardamonu, Cytryny wyszorować bardzo dokładnie pod wodą. Pokroić w plasterki, odrzucić końcówki. Wyjąć pestki. Ułożyć plasterki ... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...