Camponata, sycylijski gulasz
Camponata, sycylijski gulasz
Dziś proponuję fantastyczny gulasz z bakłażanów...smak Sycylii zamknięty w garnku. Można go jadać na ciepło, jako dodatek do dań mięsnych, lub na zimno-zawsze smakuje wybornie. SKŁADNIKI: * jeden większy lub dwa mniejsze bakłażany * oliwa z oliwek * łyżeczka oregano /może być suszony/ * sól,świeżo zmielony pieprz * czerwona cebula * 2 ząbki czosnku * garść zielonych oliwek, bez pestek * mała garść natki pietruszki * 2 łyżki kaparów * 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów -zimą puszka pomidorów lima * ocet zioło... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
jesterka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dania mięsne, gulasz, kasza, suszone pomidory
Inne przepisy z Kopystką po garach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję