Zupoholizmu ciąg dalszy ;) dynia nie gości u mnie zbyt często, ale jak już wpada, staram się z niej wyczarować jak najwięcej rzeczy. A zupa dyniowa to podstawa! Dzisiaj pojawi się jej pikantniejsza odsłona ;) ale jeśli macie ochotę na łagodną dyniową z krewetkami, zapraszam tu.Składniki:200g dyni (dajcie więcej, jeśli chcecie)250ml bulionu warzywnego1 cebula1 mała marchewka1 ząbek czosnku1/2 czerwonej papryki1/2 opakowania mleka kokosowego 1 łyżka oliwysól, pieprz, kurkuma, papryka chilli, ostra paprykaPrzygoto... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Hej wszystkim! Jestem tegoroczną absolwentką na obczyźnie, która w trakcie szukania pracy, postanowiła założyć kulinarnego bloga. Kocham gotować, a pasja ta (która widoczna była już od małego!) ujawniła się na 1 roku studiów, gdzie to musiałam sama zacząć dbać o siebie :)
Udowadniam, że każda litera alfabetu ma swój kuchenny odpowiednik. Mam nadzieję, że będzie Was smakowało :)