Na działce mojej mamy botwinki od groma, dlatego wpadłam na pomysł aby przygotować ją inaczej niż zwykle. Metoda stir fry bardzo przypadła mi do gustu. Składniki na 3 porcje: 2-3 pęczki młodej botwiny z buraczkami 3 ząbki czosnku 1/4 kostki margaryny lub masła sól pieprz 2-3 łyżki wody Botwinę umyć i dać jej chwilę obeschnąć. Na patelni rozpuścić margarynę i na dobrze rozgrzaną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Jak się chwilę podsmaży i uwolni armat dodać botwinę. Podsmażać ok 5 min. Doprawić i ewentualnie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...