Botwinka krótko smażona stir fry

Botwinka krótko smażona stir fry

Botwinka krótko smażona stir fry

Na działce mojej mamy botwinki od groma, dlatego wpadłam na pomysł aby przygotować ją inaczej niż zwykle. Metoda stir fry bardzo przypadła mi do gustu. Składniki na 3 porcje: 2-3 pęczki młodej botwiny z buraczkami 3 ząbki czosnku 1/4 kostki margaryny lub masła sól  pieprz 2-3 łyżki wody Botwinę umyć i dać jej chwilę obeschnąć. Na patelni rozpuścić margarynę i na dobrze rozgrzaną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Jak się chwilę podsmaży i uwolni armat dodać botwinę. Podsmażać ok 5 min. Doprawić i ewentualnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję