WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 4 jajka, 2 nieduże marchewki (ugotowane), nieduża pietruszka (ugotowana), 1/2 puszki kukurydzy, większy ogórek kiszony, 4 mniejsze ziemniaki (ugotowane), duża garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę razem z warzywami. Kukurydzę osączam z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem i natką pietruszki. Doprawiam do smaku solą ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...