WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 4 jajka, 1/2 brokuła, 1/2 puszki kukurydzy, 3 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy (u mnie dijon), łyżeczka miodu, sól, pieprz Przygotowanie: Brokuła gotuję w osolonej wodzie (3-4 minuty, aby nie stracił koloru), siekam. Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę. Kukurydzę osączam z zalewy. Wszystkie składniki sałatki mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem. *** Można przygotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...