65. Zapiekanka warzywna z serkiem topionym

65. Zapiekanka warzywna z serkiem topionym

65. Zapiekanka warzywna z serkiem topionym

3 00 g mrożonych lub świeżych warzyw typu: groszek, marchewka, papryka, kukurydza 5 - 6 ziemniaków 2 serki topione 1 szklanka gęstej śmietany 2 cebule ok 300 g  wędlin dowolnego rodzaju  sól, pieprz olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć trochę na oleju razem z pokrojoną wędliną. Ziemniaki pokroić w plastry. Serki podgrzać razem ze śmietaną do całkowitego rozpuszczenia. Wszystkie składnik wymieszać razem i doprawić do smaku. Piec ok 1 godziny w 170 stopniach.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.