Przepis na : śniadanie
Składniki/ok. 10 sztuk: – 200 ml mleka – 2 jajka – 1 łyżka miodu – 250 g mąki pszennej – 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej – 2 szczypty cynamonu – 1 łyżeczka sody lub proszku do pieczenia – 2 dojrzałe banany dodatkowo – kilka borówek i malin – syrop klonowy – konfitura z czarnej porzeczki – mięta do dekoracji i zmielone migdały Przygotowanie: Mleko wymieszać z jajkami. Dodać miód, przesianą mąkę orkiszową wraz z sodą oczyszczoną lub proszkiem. Banana rozgniatamy, dodajemy do masy i wszystko miksujemy. Na ko... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...