Jaja faszerowane łososiem

Jaja faszerowane łososiem

Jaja faszerowane łososiem

Składniki /4 porcje:  -6 jaj ugotowanych na twardo -70 g wędzonego łososia -2 łyżeczki masła -1 łyżka majonezu -2 łyżeczki szczypiorku, drobno posiekanego oraz 1 łyżka do dekoracji -1 łyżka tartego chrzanu -kilka kropel soku z cytryny -sól i pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Przekrawamy każde jajko wzdłuż na połówki. Wydrążamy delikatnie żółtka i przekładamy je do miski. W misce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.