Jedna z najlepszych sałatek na zimę, robionych do słoików. Być może dlatego, że tak lubię buraki, albo dlatego że jest tak dobra :) Przygotowanie buraczków na ciepło wymaga czasu, więc często sięgam po taki słoiczek. Tylko podgrzewam i już dodatek do obiadu gotowy. 3 kg buraczków ćwikłowych 1 kg cebuli 1 kg papryki czerwonej 1 szklanka oleju 1 szklanka octu winnego 6% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli Całe buraczki gotować przez około godzinę, aż będą miękkie. Przestudzone obrać ze skórki. Papryki rozkroić, wyj... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.