Przepis na : obiad
Print Zupa krem z curry z soczewicy Course: Zupa Cuisine: inspirowana kuchnią indyjską Difficulty: łatwe Porcje 6 servings Czas przygotowania 30 minutes Składniki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju lub oliwy do smażenia 1-2 łyżki czerwonej pasty curry 400 mililitrów mleczka kokosowego 400 gramów czerwonej soczewicy 1 litr bulionu warzywnego warzywa z bulionu 1/2 litra przecieru pomidorowego 1 łyżeczka octu winnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie Soczewicę gotujemy do miękkości, zgodnie z instrukc... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...