Risotto z zielonymi szparagami

Risotto z zielonymi szparagami

Risotto z zielonymi szparagami

Przepis na : obiad

Szparagi! Czekam na nie cały rok! I co roku jestem wielce zdziwiona, że sezon na nie tak szybko się kończy. Najlepsze – zielone. Najsmaczniejsze podduszone 3 minuty na maśle, ale to niczym podrażnienie kubków smakowych. Wpakujmy je więc do risotto i zróbmy sobie niebiański obiad Składniki na porcje dla 4 osób: 500 g zielonych szparagów 500 g ryżu Pingo Doce (bądź inny dowolny ryż do risotto) 750 ml bulionu warzywnego – np. z tego przepisu 200 ml białego wina pół lub wytrawnego 1 średnia cebula 80... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gutfut

Autor

gutfut

Dlaczego kolejny blog kulinarny?

Z wygody! I przyszłościowego myślenia!

Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, risotto, szparagi, zielone szparagi, obiad, mięso, obiad dla 2 osób, dania bez mięsa, ser biały, szybki obiad, obiad na szybko, dania na gorąco

Inne przepisy z gutfut

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.