Pikantny placek dyniowy na cieniutkim razowym spodzie orkiszowym. Spoiwem łączącym surową, startą dynię jest ajwar (pasta paprykowo-bakłażanowa - przepis znajdziesz tu ) zamiast tradycyjnej śmietany z jajkami. Górę placka stanowią pomidorki koktajlowe i czarne oliwki. Same warzywa, zatem super fit! Dużo zdrowia i cennej energii, witamin oraz mikroelementów i świetnie dobrane smaki! W oryginale została doprawiona kuminem, ponieważ nie przepadam za tą przyprawą w dużej ilości podmieniłam na ulubioną kolendrę.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...