Przepis na : deser
Szarlotka z połówkami jabłek znana również jako szarlotka cesarska to banalne w przygotowaniu, pyszne oraz tanie ciasto – idealne do popołudniowej kawy. Do zrobienia tej szarlotki najlepiej użyć lekko kwaśnych, twardawych jabłek. Prostota jej wykonania polega na tym, że wystarczy zagnieść kruche ciasto z dodatkiem serka homogenizowanego oraz obrać jabłka ze skórki, a następnie wydrążyć gniazda nasienne, nie trzeba ich trzeć na tarce, ani prażyć. Ta szarlotka to w zasadzie owoce w pysznym, kruchym cie...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami