Szakszuka – Twój pomysł na śniadanie

Szakszuka – Twój pomysł na śniadanie

Szakszuka jest to danie kuchni tunezyjskiej. Główne składniki to jajka, cebula, pomidory i opcjonalnie papryka. Idealnie sprawdza się na szybkie śniadanie lub kolację Najlepiej mi smakuje z świeżutkim pieczywem prosto z pieca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na szakszukę: 1 średnia cebula 2 duże pomidory 3 jajka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni, aż s...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.