Szakszuka jest to danie kuchni tunezyjskiej. Główne składniki to jajka, cebula, pomidory i opcjonalnie papryka. Idealnie sprawdza się na szybkie śniadanie lub kolację Najlepiej mi smakuje z świeżutkim pieczywem prosto z pieca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na szakszukę: 1 średnia cebula 2 duże pomidory 3 jajka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni, aż s...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami