Pasta jajeczna to idealny pomysł na na śniadanie, jako dodatek na kanapki! Obowiązkowo ze świeżymi bułeczkami , pycha! Moja pasta składa się z jajek, szczypiorku, majonezu oraz odrobiny chrzanu – smakuje wyśmienicie! Polecam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pastę jajeczną: 4 jajka rozmiar M 2 łyżki majonezu dobrej jakości 1 łyżeczka chrzanu (u mnie ze słoiczka) 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, świeżo zmielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przyg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami