Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

Przepis na : obiad

Szczerze powiem, że tradycyjne schabowe jem rzadko, dlatego jak już decyduję się je robić to muszą być porządne – kawał mięsa moczony w mleku i cebuli . Dzięki temu są one kruche, delikatne, ale nie wysuszone w środku! Do tego ziemniaczki i surówka i mamy tradycyjny polski obiad gotowy! Serdecznie polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli: 1 kg schabu 1 litr mleka 2 duże cebule sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta mąka olej do smaż...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.