Przepis na : deser
Jeżeli nie wiecie jakie ciasto zrobić na weekend to już wam podsuwam pomysł! Przepyszna karpatka! Jest to ciasto, które szczególnie kojarzy mi się z dzieciństwem, gdyż moja mama je zawsze robiła na urodziny moje lub rodzeństwa. Bardzo lubiłem jej pomagać podczas przygotowywania kremu, gdyż ja z moją mamą używałem glinianej miski, w której rozcieraliśmy krem Zobaczcie przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 6 jajek 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki mąki 3/4 kostki marg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami