Przepis na : deser
Faworki według przepisu mojej babci jest to najlepszy przepis jakie znam na faworki Nie jest on zbyt skomplikowany, a efekt jest znakomity! W wielu przepisach na faworki dodaje się śmietanę, lecz moja babcia dodawała masło, dzięki czemu miały one maślany posmak. Są leciutkie, chrupiące i delikatne! Takie właśnie faworki pamiętam i najbardziej mi smakują (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na faworki: 400 g mąki pszennej 3 jajka szczypta soli 200 g masła 4 kostki smalcu do smażenia cukie...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami