Przepis na : deser
Zapraszam po przepis na jesienne ciasto marchewkowe . Ciasto marchewkowe to prosty i szybki do zrobienia deser. Do jego przygotowania wystarczy miska i rózga kuchenna. Nie musimy nawet włączać miksera, marchewkę należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a następnie wszystkie składniki wymieszać w misce. Ciasto marchewkowe z tego przepisu jest wilgotne, puszyste i długo zachowuje świeżość. Jest super smaczne, tanie i łatwo się kroi. Ciasto marchewkowe przełożyłam kremem na bazie serka mascarpone, ale nawet bez kremu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami