Do mojej kolekcji przetworów dołączają teraz buraczki w zalewie octowej! Idealne na zimę! Są lekko pikantne i pasują jako idealny dodatek do klasycznego kotleta schabowego i ziemniaków Zatem jeśli nie macie pomysłu co zrobić z buraczkami, gorąco polecam ten przepis. Z pewnością wrócicie do niego nie jeden raz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na buraczki w zalewie octowej: 4 kg buraków szklanka octu 4 szklanki wody 5 liści laurowych 10 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki soli (ads...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami