Zupa pieczarkowa zabielana... Aromatyczna i pachnąca grzybami. Z pływającymi plasterkami pieczarek. Przyprawiona czosnkiem i majerankiem. Z dodatkiem natki pietruszki. Zabielona słodką śmietanką. Podana z makaronem. Smacznego! Składniki: 700 g pieczarek; 250 ml słodkiej śmietanki UHT o zawartości tłuszczu 12% (w kartoniku, takiej do kawy); 1,5 bulionu (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 2 kostki bulionowe o smaku grzybowym); 1 duża cebula; 2 ząbki czosnku; 2 czubate łyżki drobno posiekanej natki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...