Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Kiszona kapusta zasmażana...Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego.Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami.Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność.Komu porcja? Chętnych zapraszam do stołu!Składniki:1 kg kiszonej kapusty;4 średnie, białe cebule;100g boczku;3 ziarna ziela angielskiego;1 liść laurowy;5 ziaren pieprzu;3 łyżki mąki pszennej na zasmażkę;Olej/oliwa do smażenia;Pieprz zmielony;Sól.Sposób przygotowania: Kapustę odsączyć z nadmairu soku i drobno pokroić.Cebulę obrać i pokroić w drobną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, boczek, kapusta kiszona, schabowe, kotlety, kotlet, sok, ziemniak, ziemniaki, surówka, surówka z kiszonej kapusty, kotlet z kapusty, sałatki, surówka z kapusty, sałatka, lekkie dania, pyszna sałatka, lekkie sałatki, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.