Kotlety schabowe...Niezastąpiony rarytas na niedzielnych stołach.Złocista, chrupiąca skórka i białe, soczyste mięso.Pyszny element głównego dania.Chętni? Zapraszam na obiad!Składniki: 1,4 kg schabu bez kości;Mąka pszenna;4 jajka;Mleko;Bułka tarta;Masło;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Schab umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.Schab ułożyć błoną do deski/blatu, pokroić w grube, 2 - 3 cm plastry. Każdy z kotletów naciąć wzdłuż na pół, zostawiając około 1 cm na końcu, tak aby nie przeciąć całkowicie. Podob... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...