Babka ajerkoniakowa

Babka ajerkoniakowa

Babka ajerkoniakowa

  Składniki: 125 g mąki pszennej; 125 g mąki kukurydzianej; 5 jaj; 250 g cukru pudru; 2 łyżki ekstraktu waniliowego; 250 ml oleju; 250 ml ajerkoniaku; 15 g proszku do pieczenia. Dodatkowo: Forma do babki; Tłuszcz do wysmarowania formy np. margaryna; Bułka tarta do obsypania wysmarowanej formy.   Sposób przygotowania: Do miski (u mnie od miksera) wbić jaja. Dodać cukier puder i ubić mikserem na puszystą masę. Stale miksując, na małych obrotach, dodać ekstrakt waniliowy, olej i ajerkoniak. Dokładnie wymie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję