Uwielbiam pasty do pieczywa i robię je dosyć często. Z kurczaka, jajek, czy taką jak ta typowo wegetariańską. Są świetną alternatywą dla kupnych serów czy wędlin, oprócz tego można ją doprawic ulubionymi przyprawami. Składniki: 1 duze dojrzałe awokado 150 g niskotłuszczowego sera feta 2 łużki majonezu 1 łyżeczka pokrojonej zielonej bazyli i tymianku sól i pieprz do smaku kilka płatków chili koperek Sposób przygotowania: Awokado przkroić na pół, usunąć pestke, a potem łyżką wyjąć cały miąsz... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.