Opis Beszamel: Beszamel jest to rodzaj sosu. Jak wiele książek głosi został wymyślony przez francuskiego wysokiego urzędnika na dworze Ludwika XIV, Louisa de Béchameil, markiza de Nointel. To idealny dodatek do zapiekanki, pizzy, makaronu lub dania mięsnego. Stanowi zwykle dodatek do dań z makaronem, jest podstawowym składnikiem klasycznego włoskiego lasagne z mięsno-pomidorowym farszem. Wielu osobom wydaje się, że bardzo trudno go zrobić, a jak jest naprawdę? W rzeczywistości to nic skomplikowanego. Poznaj mój przep... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...