Makaron chow mein po tajsku

Makaron chow mein po tajsku

Makaron chow mein po tajsku

Makaron chow mein po tajsku to właściwie lekko zmodyfikowany przepis na pad thai, czyli klasykę kuchni tajskiej. Zamiast makaronu ryżowego użyjemy właśnie błyskawicznych nudli chow mein, a oprócz tego dodamy groszek cukrowy, pyszne krewetki, kiełki fasoli mung (składnik obowiązkowy!) i mnóstwo aromatycznych ziół i przypraw. Zatem do dzieła! :)Składniki (na 4 porcje):300 g makaronu chow mein250 g krewetek koktajlowych (jeszcze lepsze będą tygrysie)250 g groszku cukrowego1 szklanka kiełków fasoli mung (mogą by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, krewetki, groszek, sosy, fasola, czosnek, sok, kokosowe, imbir, pasta, pasty, makaron smażony, sos sojowy, kuchnia tajska, jajko, pietruszka, dania z makaronem, sos do makaronu, sos do jajek, makaron z patelni, lekkie dania, zielony groszek, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.