Napar pomarańczowo-rozmarynowy Pomarańcze dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Odkroić po plasterku z dwóch połówek pomarańczy, odłożyć na bok, a następnie z reszty wycisnąć sok. Rozmaryn umyć i osuszyć. Przygotować większe niż standardowe (250 ml) 2 szklanki. Włożyć do każdej po gałązce rozmarynu i plasterku pomarańczy. Do szklanek wlać do 1/2 wysokości wrzącą wodę. Następnie do każdej szklanki wlać połowę wyciśniętego soku z pomarańczy, po 2 łyżeczki miodu, dopełnić, wrzącą wodą, przykryć i zost...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...