Przepis na : śniadanie
Czy myśląc o śniadaniu, często wpadacie na pomysł „jajka”, a potem nagle pojawia się pustka w głowie i kończy się na jajecznicy? No właśnie. Uwierzcie mi, że znając upodobania najbliższych, niesamowicie łatwo jest przygotować niebanalne śniadanie, którego bazą będą jajka. Dlaczego? Bo te świetnie komponują się z wieloma produktami, szczególnie wtedy, gdy podajemy je w formie frittaty , czyli smażonego omletu z warzywnymi dodatkami. Dodawać do frittaty można praktycznie wszystko, dobrze byłoby jed... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.