Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem

Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem

Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem

Przepis na nieco odmienne od tradycyjnych kotlety mielone. Są bardzo smaczne i stanowią pyszne urozmaicenie obiadu. Składniki: 250 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego mały por 6-7 pieczarek łyżka majonezu średni ziemniak jajko sól, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Pora kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oba składniki podsmażamy na patelni i odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.