Przepis Będziemy potrzebowali -słonina najlepiej prosto ze wsi smalona słomą taka jest najlepsza Przyprawy Tu mamy duże pole do wyboru dajemy przyprawy jakie lubimy Wykonanie Słoninę robimy na mokro czyli w solance ja daje 120-140 g soli kamiennej na litr wody do tego czosnek 1/2 główki zgnieciony w prasce,następnie gotujemy wodę 1/2 szklanki w małym rondelku z liściem laurowy, ziele angielskie ,pieprz czerwony lub kolorowy i papryczka suszona ostra sztuk dwie. .Ten wywar razem z przyprawami dodajemy do ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.