Przepis Kupujemy dwa płaty słoniny cienkiej najlepiej bez skóry lub jeden grubszy który będziemy musieli przeciąć na grubość.Wymiary moich płatów słoniny były mniej więcej takie: dł.25-30 cm.szer.17-20 cm i gr.0,5-0,7 mm.Ja kupiłem grubszy bez skóry zrobiłem szablon z płyty pilśniowej i przeciąłem ostrym długim nożem . Przyprawy do paprykowej to: Sól kamienna Czosnek zgnieciony przez praskę Papryka ostra i słodka Przyprawy do ziołowej to: Sól kamienna Czosnek niedźwiedzi Bazylia Tymianek Oregano Zioł... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.