SKŁADNIKI -2 kg jabłek -2 litry alkoholu 50-70 % -10 goździków -pół laski wanilii -pół laski cynamonu -10 gram świeżej mięty -0,5 kg cukru (ilość cukru w zależności od słodkości jabłek) WYKONANIE Umyte jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie plastry.Wrzucamy do słoja, dodajemy resztę składników oprócz cukru i zalewamy alkoholem. Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 3 miesiące. Wskazane jest co jakiś czas wstrząsnąć słojem. Po tym czasie przelewamy przez durszlak żeby oddzielić alkoho... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.