Przepis Mięso -0,5 kg schabu -250 g łopatki tłuściejszej -250 g karkówki Przyprawy -peklo sól 10 g/kg -sól kamienna 10 g/kg -cukier 1/3 szklanki -pieprz czarny 3 g/kg Przyprawy dodatkowe do obtoczenia ja dałem -czosnek wyciśnięty przez praskę 4 ząbki Jedna łyżeczka -papryka ostra -oregano -zioła prowansalskie -tymianek -pieprz młotkowany z kolendrą -sól ziołowa Dwie łyżeczki -papryka słodka -pomidor z czosnkiem i bazylią Wykonanie Kupione mięso myjemy i osuszamy.Dalej zasypujemy cukrem i wst... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.