Składniki: -450 g mąki pszennej u mnie typ 450 -szklanka maślanki -4 czubate łyżki majonezu -łyżeczka musztardy stołowej -8 g suchych drożdży -łyżeczka soli -łyżeczka cukru Wykonanie: W misce mieszamy ciasto z wszystkich składników . I zostawiamy w ciepłym miejscu przykryte ściereczką na 30 min. Przekładamy ciasto na stół wysypaną mąką i ponownie wyrabiamy. Blaszkę o wymiarach dł. 30 cm-szer.12 cm-wys.8 cm wykładamy papierem do p... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.