Przepis na : śniadanie
Scroll down for recipe in English. Składniki: (1 porcja) 1/2 cebuli 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 5 plastrów bakłażana 1/4 czerwonej papryki 2 jajka garść świeżego szpinaku 1 puszka krojonych pomidorów (400 g.) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/4 łyżeczki nasion kminu rzymskiego sól, pieprz Cebulę pokrój w piórka, plastry bakłażana na ćwiartki, czerwoną paprykę w paski. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szklij przez minutę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i bakłażana. Smaż ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...