Szakszuka z bakłażanem / Shakshouka with eggplant

Szakszuka z bakłażanem / Shakshouka with eggplant

Szakszuka z bakłażanem / Shakshouka with eggplant

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English. Składniki: (1 porcja) 1/2 cebuli 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 5 plastrów bakłażana 1/4 czerwonej papryki 2 jajka garść świeżego szpinaku 1 puszka krojonych pomidorów (400 g.) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/4 łyżeczki nasion kminu rzymskiego sól, pieprz Cebulę pokrój w piórka, plastry bakłażana na ćwiartki, czerwoną paprykę w paski. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szklij przez minutę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i bakłażana. Smaż ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.