Składniki: (2 porcje) Omlety 4 jajka szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej kawałeczek masła Klementynki 10 klementynek 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru 2 szczypty cynamonu 1/2 łyżeczki nasionek anyżu 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z połówki cytryny Klementynki obierz ze skórek i podziel na pojedyncze cząstki. Z części zdejmij również białe błonki, część pozostaw w błonkach, usuń tylko grubsze "żyłki" biegnące wzdłuż cząstek owoców. Nasionka anyżu rozgnieć ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...