Te babeczki wprost smakują świętami. W środku płynna czekolada, a na wierzchu obłędnie chrupiący cukier cynamonowy. Składniki (10 szt.): 220 g mąki pszennej 100 g drobnego cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szkl. oleju 150 ml mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej lub cukru waniliowego Cukier cynamonowy: 2 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu Oraz: 5 cukierków czekoladowych, najlepiej trufli Piekarnik rozgrzej do 180°C. Każdego cukierka przekrój na pół. Składniki na ciasto powinny być w temperatur... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...