
Do przygotowania pasty jajecznej potrzebowałam rzerzuchy. Posiałam ją na tacce, którą rozścieliłam watą. R zerzucha rosła mi około półtora tygodnia. Należy pamiętać o tym by co dziennie ją podlewać. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki posiekanej rzerzuchy 1 łyżeczka chrzanu sól majonez Sposób wykonania: Obrane jajka potarkowałam na tarce o małych oczkach.Dodałam 4 łyżki posiekanej rzerzuchy , chrzan, sól i majonez. Wszystko dokładnie wymieszałam. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...