Zupa z botwinką. Barszcz czerwony z botwiną . Botwina to liście, buraki i łodygi buraka ćwikłowego, a botwinką to zupa, rodzaj barszczu. Uwielbiam jeść botwinkę w maju i czerwcu, gdyż to królowa wiosennych zup, obok zupy szczawiowej i kapuśniaku z młodej kapusty . Łapcie mój dzisiejszy przepis na barszcz czerwony z botwiną, czysty niezabielany śmietaną ani jogurtem jak w chłodnikach. Sezonowy barszcz czerwony, czyli zupa nowalijkowa. Zabielaną zupę – botwinkę z dukanymi ziemniakami, tłuczonymi, czyli z pure... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci