Łopatka pieczona z cydrem

Łopatka pieczona z cydrem

Łopatka pieczona z cydrem

Przepis na : obiad

Łopatka marynowała się trzy dni. Jedną upiekłam w żeliwnym garnku z ziemniakami, cebulą i czosnkiem z dodatkiem świeżego tymianku i rozmarynu, drugi kawałek zostawiłam do parzenia. Po upieczeniu można łopatkę pokroić w cienkie plastry i wykorzystać jako obkład na kanapki lub pokroić w grubsze plastry i podać jako danie obiadowe z upieczonymi ziemniakami. z cebulą. Inne przepisy na pieczone mięso: łopatka pieczona z oregano Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, cydr, mięso, marynaty, ziemniak, ziemniaki, sosy, cebula, rozmaryn, mięsa pieczone, pieczeń z szynki, pieczona szynka, szynka, sos sojowy, susz, papryka, sok, kanapka, żurawina, dania obiadowe, indyk, chilli, kanapki, roladki, pieczone ziemniaki, sos chilli, wieprzowina, obiad, rolada z indyka, bez pieczenia

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.