Patrzę każdego dnia na opakowanie makaronu w kształcie kokardek. Jednak wpadłam na pomysł, aby spróbować przygotować je własnoręcznie. Dzisiaj zrobiłam od podstaw kokardki z ciasta pierogowego z sosem czereśniowym. Nie jest to trudne. Polecam, satysfakcja murowana. Kokardki z sosem czereśniowym: Ciasto na kokardki przygotowałam wg tego przepisu , zmniejszyłam składniki o 1/4. 250 g mąki, 55 ml oleju, szczypty soli 125 ml gorącej wody Najpierw mieszamy w misce mąkę, z solą i olejem tak ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci