Sezon dyniowy w pełni i wszyscy przygotowują dynie na różne sposoby, postanowiłam i ja zawalczyć z tym wspaniałym warzywem. Na początek zupa;) 1 mała dynia, moja ważyła 1,2kg przed "wypatroszeniem" 1 średnia cabula 2 ząbki czosnku 1cm startego imbiru 500ml bulionu warzywnego 0,5 papryczki chili 2 szczypty kminu, kolendry, cynamonu i gałki muszkatłowej sól, pieprz 2 łyżeczki brązowego cukru sok z połowy cytryny 100-150ml mleka kokosowego W niewielkim garnku przesmażyć na oliwie kmin, kolendrę i cynamon. P... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...