Wraz z nadejściem mrozów, moje myśli coraz częściej skierowane są w stronę rozgrzewających potraw. W ostatnich dniach zamarzył mi się pyszny kapuśniak. Postanowiłam więc zrealizować swoje kulinarne marzenie i ugotować kapuśniak z brukselki. Zgodnie z popularnym przekonaniem, można przygotować zupę ze wszystkiego, więc skorzystałam z tej zasady i postawiłam na kapuśniak z drobno poszatkowanej brukselki, którą uwielbiam. Najpierw ugotowałam wywar z boczkiem. Bulion na wędzonym boczku sprawia, że kapuśniak staj... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania