Przepis na : obiad
Kolejna ciepła i słoneczna niedziela. My już po obiedzie. Niedzielny obiad staram się robić nieco wystawnie, bo po prostu mam więcej czasu. Jest i obrus na stole i kwiaty w wazonie. Dzisiaj raczyliśmy się rybą, dorszem panierowanym w mące migdałowej i parmezanie. Moja rodzina bardzo lubi panierowaną rybę. Ponieważ stronię od węglowodanów, używam tylko niskowęglowodanowej panierki. Nie jest to wyłącznie lchf panierka. Dorsz smakuje zupełnie inaczej. Migdały i parmezan świetnie pasują do ryby. Do ryby ugotowa... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania