Ciasto cytrynowe, czyli król wielkanocnego stołu

Ciasto cytrynowe, czyli król wielkanocnego stołu

Ciasto cytrynowe, czyli król wielkanocnego stołu

Ucierane ciasto cytrynowe z kremem mascarpone i lemon curd to trochę zabawy, trochę bałaganu w kuchni, ale efekt? Bajka! Idealne ciasto na Wielkanoc – wilgotne, aromatyczne, pachnie cytryną tak bardzo, że obudzeni tym zapachem sąsiedzi mogą zapukać z widelcem w ręku. Ciasto cytrynowe – kwaskowate, kremowe, wciągające… i znika szybciej niż mazurek! To ciasto cytrynowe nie udaje niczego – jest mięciutkie, soczyste i pełne smaku. Skórka cytrynowa robi tu robotę, a krem mascarpone na wierzchu to taka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.