Kotlety z ciecierzycy, kaszy pęczak i jarmużu
Kotlety z ciecierzycy, kaszy pęczak i jarmużu
Przy pomocy wyciskarki można naszykować nie tylko pyszny sok, ale również masę na kotlety. Dzięki niej możemy szybko zrobić kotlety, do których najlepiej użyć pozostałej z obiadu kaszy pęczak. Składniki: - 1 puszka ciecierzycy (lub 1 szklanka ugotowanej), - ok 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak, - 3 nieduże liście jarmużu, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 2 duże łyżki mielonego siemienia lnianego, - sól, pieprz, - olej. Wykonanie: Umyć jarmuż, oderwać grubą łodygę, obrać cebulę i czosnek, odsączyć ciecierzyc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?
Autor
edysqa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
obiad, mielone, kotlet, kasza, kotlety, tarta, bułki, obiad na szybko, szybki obiad, kotlety mielone
Inne przepisy z Co na wege obiad?
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję