Gołąbki z farszem z kaszy jaglanej i mięsa wieprzowego

Gołąbki z farszem z kaszy jaglanej i mięsa wieprzowego

Gołąbki z farszem z kaszy jaglanej i mięsa wieprzowego

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI: 400 g  kaszy jaglanej 800-1000 g mięsa wieprzowego z szynki (zmielić na średnich oczkach) 2 szalotki 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżka suszonego lubczyku 1 główka kapusty białej, można użyć włoskiej (nie za mała i nie za duża) PRZYGOTOWANIE: Kaszę ugotować wedle zaleceń producenta. Do kaszy dodać mięso, drobno posiekaną szalotkę i czosnek, doprawić. Dokładnie wymieszać. Kapustę obgotować (pozbawioną głąba) aby zmiękła i aby łatwiej odrywać liście. Każdego liścia wypełnić farszem i za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kasza, mięso, kapustą, kasza jaglana, papryka, sosy, szynka, dania mięsne, obiad, czerwona kapusta, szynka gotowana, suszone pomidory, drugie danie, sos mięsny

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.